top of page

 

 

TERUG

Filmende door een glazen scherf wilde ik de wereld vervreemden zoals hij vervreemd was van zijn natuurlijke bron. Tijdens het editen nam het programma de regie wat leidde tot een vervreemding van mijn aanpassing.

Project - Vervreemding van het vervreemd
IMG_20190110_110053.jpg

HET

ONDERZOEK

Tijdens het creëren van de wereld zoals hij nu is hebben we veel van de natuurlijke vormen en materialen vervreemd van hun bron. Ik wilde deze vervreemding opnieuw toepassen om zo weer dichter bij de natuurlijke bron te kunnen komen.

Door te filmen door glazen scherven gebruikte ik materialen die door de mens zijn veranderd tot iets nieuws om dit weer te kunnen corrigeren.

Op deze manier kon ik de natuurlijke ronde vormen weer toepassen op de architectuur van nu. Ook kon ik inspelen op de kleur die hierdoor meer een rustige uitstraling kreeg.

Toen ik alles wilde editen nam het programma de regie in handen. Mijn bestanden werden veranderd tot een totaal ander beeld. Het beeld wat ik had gecreëerd om de wereld terug te vervreemden werd opnieuw vervreemd. Omdat deze onverwachte verandering perfect paste bij mijn concept accepteerde ik het en maakte de film af door te editen met deze aangepaste bestanden.

bottom of page