top of page

 

 

TERUG

Het moment dat we geluid horen proberen we het ons meteen te visualiseren. Maar wat gebeurd er als het beeld je probeert te misleiden.

Wanneer geluid losstaand wordt weergeven, verbeeld het een ruimte.
Door beeld bij een geluidsfragment toe te voegen geef je dit geluid een nieuwe ruimte. Hierdoor geef je het een nieuwe vorm en diepte. Het geluid wordt onbewust gelinkt met een voorwerp of de omgeving waarin het wordt geplaatst waardoor het zich van zijn origine vervreemdt.

Voor mijn project ben ik ben geluiden op gaan nemen en heb ik deze bewerkt, waardoor ze los komen te staan van hun voorwerp en ruimte. Hierna ben ik, gebaseerd op deze geluiden, twee video’s gaan maken. Bij de eerste video heb ik beeld gecreëerd wat een kleinere ruimte weergeeft waardoor het geluid wat je eraan koppelt ook kleiner wordt beleefd. Dit geeft het gevoel dat het geluid zich dichterbij bevindt of zich verplaatst in een kleinere ruimte.

Bij de tweede video ben ik van verder af gaan filmen en heb ik meer gezocht naar grotere ruimtes. Hierdoor wordt de beleving van het geluid ook ruimer en lijkt het zich verder weg te bevinden.

bottom of page